Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Rolati od pilećih grudi

Rolati od pilećih grudi

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1143634137
Rolati od pilećih grudi
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
13/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jednostavni za pripemu i veoma efektni - savršeno jelo za sve prilike"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • pečurke - 200 f
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber - crveni, beli i zeleni
  • za sos
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • topljeni sir - 50 - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi, ako su veliki sečemo na dva dela, a nakon toga svaki može da se iseče na pola da parče bude veliko i tanko. Svaku polovinu namažemo maslinovim uljem i začinimo solju i miksom bibera, začine lepo utrljamo u meso.

Grudi ostavljamo sa strane i u dobro ugrejanom tiganju rastopimo maslac. Pečurke sečemo na sitne komade i dodajemo u maslac u tiganu, kad se ugreje.

One će se takođe začiniti solju i biberima. Kad se lepo izdinstaju, preko njih stavite pileće grudi i uvijte kao vreteno. Poređajte u vatrostalni pleh i prelijte maslinovim uljem i pokrijte poklopcem.

Pecite dok pileće grudi ne budu gotove, a kada budu gotoce, izvadite iz rerne i pecite na roštilju oko jedan minut sa svih strana, koliko da upiju miris roštilja.

Dok se rolati peku, u šerpu sipamo pavlaku za kuvanje da se ugreje. Za to vreme izrendamo kačkavalj i sečemo topljeni sir na komade.

Kad pavlaka bude gotova, dodajemo kačkavalj i topljeni sir. Mešamo dok se ne rastopi i dok smesa ne postane homogena, onda je sos gotov. Rolate poređamo na tanjir i prelivamo sosom. Serviramo tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: