Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Jagnjeća džigerica dinstana u maslacu

Jagnjeća džigerica dinstana u maslacu

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087764
Jagnjeća džigerica dinstana u maslacu
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
17/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Obavezno servirajte ovu dinstanu jagnjeću džigericu sa čašom hladnog belog vina!"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 800 g, jagnjeća
  • maslac - 60 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • vino - 150 ml, belo
  • začin od povrća - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjeću džigericu na parčiće i skuvajte je u posoljenoj vodi oko sat vremena.

U dubokoj posudi zagrejte ulje i maslac.

Dodajte sitno isečen luk i dodajte od vode oceđenu jagnjeću džigericu.

Dinstajte oko pet minuta, nakon toga dodajte i sitno isečen paradajz.

Pospite začinima i sipajte belo vino.

Promešajte prženu džigericu dobro, poklopite poklopcem i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.

Servirajte jagnjeću džigericu dinstanu u maslacu toplu, sa čašom hladnog belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: