Način pripreme
Dobro operemo džigericu i stavljamo u hladnu vodu i 1 supenu kašiku sode bikarbone. Ostavljamo da odstoji oko sat vremena. Isečemo na sitne ivice.
Vrganje potopimo u 100 ml mlake vode.
Luk oljuštimo i sečemo na polumesece. Stavljamo u ugrejanu biljnu mast i 1 supenu kašiku maslaca.
Posolimo i ostavljamo da se karamelizuje. Vadimo ih na tanjir i u istoj masti dinstamo džigericu. SMnjujemo vatru i stavljamo poklopac.
Kad omekša dodajemo beli deo mladog luka, pečurke, potopljene i isečene vrganje, paradajz pire i vraćamo karamelizovan luk. Pržimo dok džigerica ne dobije zlatnu boju.
Vadimo sastojke rešetkastom kašikom. Tiganj deglaziramo vinom i vodom iz vrganja. Dodajemo majčinu dušicu, lovorov list i biber.
Kad se sos redukuje na pola, skidamo sa vatre i dodajemo 1 supenu kašiku hladnog maslaca.
Ja sam servirala jelo oblikovano sa obručem i ukrašeno listovima spanaća i zapečenim delom luka.
Prelivamo sosom i ukrašavamo kriškama limuna.