Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Frikase od pilećih leđa

Frikase od pilećih leđa

Potrebitel#182240Potrebitel#182240
Početnik
527
Frikase od pilećih leđa
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jedna veoma ukusna varijanta klasične piletine frikase, koja će vas ostaviti bez reči, ali punog stomaka"

Potrebni sastojci

  • pileća leđa - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad, veći
  • suvo povrće - 1 - 2 supene kašike
  • vegeta - 1 kašičica
  • lovorov list - 4 - 5 listova
  • maslac - 125 g
  • biber - po želji
  • so
  • za zapršku
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo pileća leđa, izrendanu šargarepu, lovorov list, suvo povrće i začine.

Kad se leđa skuvaju, izvadimo ih iz bujona da ih odvojimo od kostiju.

Kad izvadimo leđa, dodajemo maslac u bujon da se rastopi. Nakon toga dodajemo meso bez kosriju i ostavljamo da vri još malo dok ne napravimo zapršku.

Za zapršku pomešamo kiselo mleko sa jajima i brašno, dodajemo i jednu šolju vode. Nakon toga mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Skidamo bujon sa vatre i na njegovo mesto stavljamo zapršku da provri. Kad provri, dodajemo bujon, sipamo ga lagano i neprestano mešamo, da se ne preseče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: