Način pripreme
Nalomite čokoladu i istopite je na pari. Dodajte 200 g maslaca. Promešajte u homogenu smesu,
Istopite maslac za mazanje i pomoću četkice namažite kalupe za sufle. Stavite kalupa u friz da se zamrzne maslac.
Umutite jaja i žuamanca zajedno sa šećerom pomoću miksera na visokoj brzini. Gotovu čokoladnu smesu ohladite na kratko.
Pažljivo dodajte smesu od jaja, mešajući neprestano. Dodajte brašno u porcijama, nastavljajući da mešate dok se ne homogenizuje.
Izvadite kalupe i pospite ih kakao. Sipajte čokoladnu smesu u kalupe i ispecite u zagrejanoj rerni tačno 12 minuta.
Ako je rerna sa ventilatorom pecite na 180 stepeni, ako je obična na 200 stepeni.
Gotov sufle sipajte u tanjirić. Po želji pospite šećerom u prahu.