Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Klasičan čokoladni sufle

Klasičan čokoladni sufle

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
29698
Klasičan čokoladni sufle
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
4
"Uvek ćemo da nađemo izgovor da pojedemo nešto slatko, posebno ako je reč o čokoladnom sufleu po originalnom receptu"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 2 prirodne po 100 g
  • kravlji maslac - 200 g + za premazivanje kalupa
  • jaja - 4 komada, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 150 g
  • brašno - 50 g, za kalup
  • čokoladni sladoled - za garniranje
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Na ringli se zagreva šerpa sa vodom i u nju se stavlja druga manja u kojoj se na pari istope čokolade, maslac i šećer dok se ne dobije glatka smesa.

Hladi se, ali ne u potpunosti i dodaju se jaja, jedno po jedno, tako što se nakon svakog blago muti da upije smesa.

Dodaje se brašno, lepo se meša dok se ne dobije glatka smesa.

Kašikom se pune do 2/3 kalupčića za sufle, koji su prethodno namazani maslacem i posuti brašnom.

Čokoladni sufle se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 12 minuta, pazeći da ih ne prepečete, jer sredina mora da ostane tečna.

Pažljivo se vadi.

Kasični čokoladni sufle se odmah servira, garniran sladoledom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: