Način pripreme
Za pripremu testa ovog ukusnog kolača od jabuka u posudi umutite maslac (na sobnoj temperaturi), polako dodajte šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i pola limuna, mešajte neprestano. Dodajte jaja, jedno po jednu i mutite na najvećoj brzini miksera.
Prosejano brašno prvo pomešamo sa praškom za pecivo, nakon toga dodajemo u umućeno smesu nekoliko puta. Na kraju dodajemo dve supene kašike svežeg mleka. Testo sipamo u kalup, namazan i posut brašnom.
Jabuke oljuštimo, očistimo od semenki, isečemo na pola i nakon toga na kriške, ali ne odvajamo. Jabuke poređamo u krug na pleh, kravlji maslac rastopimo i namažemo preko testa sa voćem.
Kolač Apfelkuhen pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Pre nego što bude gotov stavljamo dve supene kašike slatka od kajsija sa jednom kašičicom vode u mali pleh da provri.
Promešamo lagano, nakon toga proceidmo. Pečeni nemački kolač izvadimo iz rerne i namažemo sirupom od kajsija dok je još topao. Nakon što se ohladi, Apfelkuhen je spreman za serviranje.