Način pripreme
Keks se samelje na prah i pomeša sa rastopljenim maslacem. Rasporedi se u kalupu sa dnom koje se otvara, prečnika 26 cm, podigne se 1 cm oko ivica.
Pritiska se kašikom i kalup se stavlja u frižider. U veliku posudu se stavljaju jaja, brašno, sveže mleko, cimet i vanila.
Četiri jabuke se oljušte, očiste od semenki i iseku na komde. Dodaju se u smesu i sve se pasira. Vadi se kalup i smesa se sipa preko kore od keksa.
Preostale dve jabuke se oljušte i očiste od semenki. Iseku se na tanke polumesece i poređaju preko smese. Počinje se sa unutrašnjim krugom, lagano preklapaju jedna drugu.
Peče se u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat ili proverite čačkalicom za zube. Topao kolač se pažljivo premaže marmeladom. Izvadi se iz kalupa kad se potpuno ohladi.