Način pripreme
U posudi pomešajte prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo. Odvojite belanca od žumanaca i umutite na penu.
Žumanca umutite sa šećerom, mekanim maslacem i dodajte sveže mleko, promešajte. U smesu od žumanaca dodajte suve sastojke i promešajte.
Na kraju dodajte umućena belanca i uz pomoć spatule mešajte polako dok ne dobijete homogenu smeus.
U mali pleh dodajte 2 šolje šećera sa 2-3 kašike vode i kuvjate dok ne dobijete svetli karamel. Preko poređajte banane isečene na dva dela po dužini.
Sipajte preko njih smesu za kolač i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, proveravajte čačkalicom za zube.
Gotov kolač pažljivo okrenite na odgovarajući tanjir i ostavite da se ohladi.
Karamel kolač sa bananama je gotov.