Način pripreme
Mikserom ili žicom za mućenje umutite jaja sa šećerom.
Dodajte kiselo mleko i ulje, izmešajte.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i solju.
Dodajte u tečne sastojke mešajući dok ne postane homogenizovano.
Dodajte izrendanu koru limuna i bananu naseckanu na komadiće.
Sipajte smesu u odgovarajuću tepsiju sa nelepljivim dnom.
Kolač sa bananama pecite na 180 stepeni otprilikr 30-35 minuta, proveravajući drvenom čačkalicom da li je gotovo.
Pripremite karamel tako što zagrejete šećer u odgovarajućoj posudi dok se ne karamelizuje.
Dodajte maslac i u tankom mlazu pavlaku uz neprestano mešanje drvenom mutilicom.
Karamel sos je gotov kada postane gladak.
Gotov kolač zalijte glazurom i ohladite.
Pre posluživanja isecite kolač sa karamelom na odgovarajuće komade.
Kolač sa bananama i karamel prelivom poslužite uz šoljicu aromatične kafe.