Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Zapečena jela»Zapečeno jelo od paradajza sa jajima i sirom

Zapečeno jelo od paradajza sa jajima i sirom

Zapečeno jelo od paradajza sa jajima i sirom
Fotografije: Anonymous
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ako vam se jede nešto bez mesa, zapečeno jelo sa paradajzom, jajima i sirom je odličan izbor da danas osvežite meni"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • paradajz - 700 g
  • luk - 400 g
  • šargarepa - 200 g
  • beli luk - 50 g
  • paprika - 2 komada, čili
  • peršun - 50 g, jedna veza
  • mocarela - 400 g
  • sir - 200 g, beli
  • jaja - 8 komda
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 20 g
  • so
  • aleva paprika
  • čubar - 10 g
  • biber - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zapečeno jelo od paradajza sa jajima i sirom - raskošno jelo bez mesa. Sa istim sastojcima možete napraviti i vegetarijanske đuvečare.

1. Oljuštite patlidžan, isecite ga na kockice 3/3 cm. Posolite obilno i ostavite u posudi 30 minuta.

2. Stavite vodu da provri. Probodite paradajz nožem, stavite ih u vrelu vodu. Poširajte dok koža ne pukne. Prebacite u posudu sa hladnom vodom. Oljuštite. Pasirajte 300 g paradajza. Ostale isecite na krugove 1 cm.

3. Isecite luk, čili, paprike, beli luk i šargarepu.

4. Operite obilno patlidžan. Premestite ga u pleh prečnika 42 + cm, isecite peršun sitno i dodajte u patlidžan u plehu. Dodajte so, biber, alevu papriku i ulje. Pecite 25 minuta na 180 stepeni. Promešajte. Tako će zapečeno jelo biti još ukusnije.

5. Dok pečete patlidžan u tiganju propržite čili paprike. Dodajte luk i šargarepu. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Smanjite vatru i dodajte beli luk, čubar i mleveni paradajz. Dinstajte bez poklopca - 10 minuta.

6. Sipajte tiganj u pleh u patlidžan. Pomešajte. Probajte da li je slano. Poravnajte i poređajte odozgo paradajz, isečen na krugove, mocarelu na krugove i beli sir, isečen na kockice 1/1 cm. Razbijte jaja odozgo. Pecite dok ne bude gotovo zapečeno jelo na 180 stepeni.

Servirajte sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: