Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa karfiolom i jajima

Zapečeno jelo sa karfiolom i jajima

Zapečeno jelo sa karfiolom i jajima
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jednostavno i ukusno zapečeno jelo sa karfiolom, koje možete da spremite za čas"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • sveže mleko - 800 ml
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 3 kašike
  • sir - 100 g
  • ulje - 50 ml
  • so
  • čubar
  • biber
  • majoran
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se opere i temeljno se odvajaju ružice, koje se skuvaju desetak minuta u posoljenoj vodi.

Posle se ocede i sipaju u posudu za pečenje, koju smo predvidelu za spremanje zapečenog jela. Prelivaju se ravnomerno uljem.

U međuvremenu se jaja, kao i sveže mleko umute žicom u dubokoj posudi, dodaju se sir, brašno i svi začini i sipaju se preko ružica od karfiola.

Peče se dok ne dobije blagu preplanulost. Lagano i ukusno jelo od povrća - nek vam je slatko!

Zapečeno jelo sa karfiolom i jajima je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: