Način pripreme
Krompir sam ogulila, oprala i naseckala na kriškice debljine 3 mm. Stavila sam ih u tepsiju prečnika 30x22 i posolila sam i zalila uljem.
Izmešala sam, dodala sam 3 supene kašike /ne više/ i stavila sam da se peku u zagrejanoj rerni na 190 °C na otprilike 30 minuta.
U tridesetoj minuti u tepsiji ne treba da ima tečnosti i krompir treba da bude u potpunosti omekšao.
U posudi sam dobro umutila jaja, malo soli i sveže mleko. Sipala sam ih na krompir, blago sam umutila i vratila u rernu na još otprilike 15 minuta ili dok se smesa ne stegne.
Tada sam posula izrendanim kačkavaljem i dopekla sam dok se ne dobije apetitna boja. Gotovo jelo sam ravnomerno zalila istopljenim maslacem.
Nakon 1-2 minute sam ga posula sitno naseckanim lisnatim delom peršuna i servirala sam zapečeno jelo sa krompirom toplo.
Prijatno!
Kada sipate tečnost izgledaće vam mnogo, ali se steže prilikom pečenja.
Vreme kuvanja jela sa krompirom zavisi i od samog krompira. Koristim običan, stari bugarski krompir /kupljen od malog proizvođača/ koji postaje kao maslac. Ne preporučujem često prodavan francuski krompir. Najbolje je ukoliko je iz domaće bašte.
Komentari