Pečeni svinjski šol

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pečeni svinjski šol1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Neka jela su stvorena da oduševe izgledom, druga - ukusom, a ovo skreće pažnju sa oba!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, svinjski šol
  • crveno vino - 2 šolje
  • pivo - 1 šolja
  • masnoća - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • mleko
  • so
  • biber
  • kim - istucan
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski šol, prethodno očišćen se probode na nekoliko mesta nožem. Dobro se natrlja solju, biberom i istucanim kimom.

Preliva se crvenim vinom, svežim mlekom i pivom, direktno u namazanoj posudi za pečenje u kojoj ćete peći. Pokriva se folijom i ostavlja se da odstoji 3 sata.

Nakon toga se preliva masnoćom, stavlja se opet u foliju i gurne se da se peče 1, 5 sat.

Sklanja se folija, preliva se sa još vina, vode ili piva i dopeče se dok ne uhvati dobru koricu i gotovo je.

S vremena na vreme ga prelivajte sosom iz posude. Gotov svinjski šol prebacite u veliki tanjir, a sos iz posude procedite i prelijte njime meso. Isecite ga na parčiće debljine 1 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: