Način pripreme
Veoma ukusni slepljeni kolači ispadaju, sjajni uz kafu.
U posudi se viljuškom umute jaja sa braon šećerom i medom. Dodaje se istopljeni maslac, ulje, vanila, kakao i cimet, posle se dobro promeša.
Na kraju dodajemo pirinčano brašno, prašak za pecivo i integralno brašno, promeša se, koliko može i blago se zamesi u loptu testa.
Pokriva se folijom i otavlja 30 minuta u frižideru. Polovinu sam razvila tanko i čašom prečnika 5 cm isekla krugove koje sam poređala na papir za pečenje.
Drugi veći deo testa se oformi u male loptice veličine oraha, blago se spljeskaju odozgo kolači sa integralnim brašnom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 8 minuta i izvadimo. Dva po dva se slepe kremom od čokolade i lešnika i posipaju se šećerom u prahu.
Recept za meke čokoladne kolače sa nadevom je napravljen!
Ukusni i korisni kolači!