Način pripreme
Božićni kolači sa nadevom od krušaka za domaćice sa strpljenjem (:
Umutimo jaja sa smeđim kristal šećerom. U njih dodajemo sodu, nerafinisano suncokretovo ulje i brašno dok ne dobijemo testo.
U posebnoj posudi pomešamo kruške (oljuštene, očišćene i izrendane) sa smeđim šećerom, cimetom i orasima. Od testa oblikujemo dve loptice (veličine oko 1, 5 cm), svaku spljeskamo prstima ili dlanovima, stavljamo prsohvat voćnog nadeva između i sjedinimo.
Nežno uvaljamo da dobijemo veliku loptu, pazimo pošto se testo mrvi.
Tako radimo i sa preostalim punjenim kolačima i poređamo ih u veliki pleh (namazan nerafinisanim suncokretovim uljem) sa razmakom između, pritiskamo prstom vrhove lagano.
Pečemo božićne kolače na 180 stepeni, prvih 10 minuta - sa obe strane i još 7 minuta samo na gornjem grejaču. Pošto je svaka rerna različite jačine, postoji verovatnoća i da budu gotovi u različito vreme, zato ih posmatrajte, brzo se peku sa donje strane.
Čim izvadite kolače iz rerne, dok su još topli sipajte u kesu da ne postanu previše hrskavi.
Čudesni božićni kolači sa nadevom od krušaka i orasima!
Veoma ukusno!