Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Medeni kolači sa nadevom od jagoda

Medeni kolači sa nadevom od jagoda

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4591412k
Medeni kolači sa nadevom od jagoda
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Medeni kolačići sa filom od jagoda su savršeni praznični kolačići, koje možete ukrasiti glazurom po želji."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • brašno - 700 g
  • kristal šećer - 300 g
  • med - 250 g
  • kravlji maslac - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • đumbir - 2 kašičica
  • cimet - 2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • karanfilić - 1/2 kašičice, mleven
  • slatko od jagoda
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite med u šerpu ili kaserolu, kao i začine, đumbir, cimet, muskatni oraščić i karanfilić. Promešajte i dodajte šećer.

Dodajte kravlji maslac.

Smanjite vatru i ostavite da se svi sastojci istope, povremeno mešajući. Dodajte sodu bikarbonu i sklonite sa vatre.

Ostavite da se ohladi i dodajte jaja. Mešajte i postepeno dodajte prethodno prosejano brašno.

Promešajte kašikom i ostavite u frižideru najmanje 5 sati, može i preko noći.

Uzmite deo testa i stavite ga na dva lista papira za pečenje.

Oklagijom razvucite u tanku koru. Isecite kalupima u željeni oblik.

Pecite medenjake u umerenoj rerni 7-8 minuta. Ostavite kolače sa medom da se ohlade i zalepite dva po dva slatkom od jagoda.

Medeni kolačići sa nadevom od jagoda su savršeni praznični kolačići, koje možete ukrasiti glazurom po želji.

Pogledajte i kako da omekšate tvrde medenjake, kao i da vidite koliko dugo se peku medenjaci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: