Način pripreme
Za karamel stavite šećer i vodu u doboki tiganj.
Kuvajte na umerenoj vatri dok smesa ne dobije boju ćilibra (nemojte mešati).
Pažljivo rasporedite karamel po dnu i zidovima vatrostalnih posudica.
Za krem od jaja u posudi umutite jaja zajedno sa šećerom (jaja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi).
Sipajte kondenzovano mleko i zagrejte sveže mleko, začinjene vanilo.
Pažljivo ih izmešajte mikserom.
Procedite smesu i rasporedite u posudice.
Posudice sa krem karamelom stavite u duboku tepsiju za pečenje.
Sipajte vodu do polovine tepsije.
Krem stavite u rernu koja ne treba da bude prethodno zagrejana. Pecite polako na 130 °C pazeći da voda u tepsiji ne provri. Ako se to desi, dodajte hladnu.
Izvadite krem iz rerne i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, nakon čega stavite u frižider savršeni krem karamel sa kondenzovanim mlekom.