Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Savršeni krem karamel sa kondenzovanim mlekom

Savršeni krem karamel sa kondenzovanim mlekom

Imanuel NikolImanuel Nikol
Šegrt
18356
Savršeni krem karamel sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Kiril Mihailov
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Krem karamel je jedini klasični lagani desert, zbog toga prosto isporbajte ovaj recept i dobićete jednu zaista savršenu poslasticu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • kondenzovano mleko - 400 g
  • šećer - 80 g
  • vanila - 3 komada
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 50 ml (otprilike)
* merne jedinice

Način pripreme

Za karamel stavite šećer i vodu u doboki tiganj.

Kuvajte na umerenoj vatri dok smesa ne dobije boju ćilibra (nemojte mešati).

Pažljivo rasporedite karamel po dnu i zidovima vatrostalnih posudica.

Za krem od jaja u posudi umutite jaja zajedno sa šećerom (jaja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi).

Sipajte kondenzovano mleko i zagrejte sveže mleko, začinjene vanilo.

Pažljivo ih izmešajte mikserom.

Procedite smesu i rasporedite u posudice.

Posudice sa krem karamelom stavite u duboku tepsiju za pečenje.

Sipajte vodu do polovine tepsije.

Krem stavite u rernu koja ne treba da bude prethodno zagrejana. Pecite polako na 130 °C pazeći da voda u tepsiji ne provri. Ako se to desi, dodajte hladnu.

Izvadite krem iz rerne i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, nakon čega stavite u frižider savršeni krem karamel sa kondenzovanim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: