Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirane pikantne šargarepe

Marinirane pikantne šargarepe

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Marinirane pikantne šargarepe
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Za ljubitelje pikantne kuhinje predlažemo ove toliko ukusne marinirane šargarepa"

Potrebni sastojci

  • Za jednu kompot teglu
  • šargarepe
  • čili - 2 komada
  • šalot - 1 komad
  • beli luk - 1 čena
  • celer - 1 struk
  • sirće - do linije tegle
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • aspirin - 2 komada
  • voda - do ivice tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo šargarepe na parčiće. Čili isečemo na sitno koristeći rukavice.

Luk i beli luk oljuštimo i sečemo na pola. Na dno tegle stavljamo aspirin, sirće, so i šećer.

Stavljamo šargarepe, papriku i šalot između njih. Celer stavljamo odozgo u prelivamo prokuvanom vodom.

Stavljamo tegle na hladno mesto, okrećemo ih tokom dana da se rastvore sastojci.

Ove marinirane pikantne šargarepe su pogodne za garnirung ili u salatama i turšijama za one koji su ljubitelji pikantne kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: