Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz sos»Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem

Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Hobi za jedan dan, ali posle celu zimu ćete imati ukusan domaći kečap za pice i pržene krompiriće"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • luk - 8 glavica
  • šećer - 3/4 šolje
  • sirće - 1/2 šolje
  • so - 2 supene kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica, mleveni
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • karanfilić - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz - dobre očišćen i opran, ogulim i sitno naseckam (može da se samelje mašinicom za odvajanje ljuspi i semenki).

Luk očistimo i operemo, sitno naseckamo i stavljamo ga zajedno sa paradajzom u tepsiju da kuvaju.

Dodajem sirće i so. Kuvam na umerenoj vatri otprilike sat vremena.

Skidam sa vatre i sačekam da se ohladi, nakon čega pasiram pasatorom i vraćam nazad na vatru.

Kada smesa provri, dodajem začine i mešam.

Kuvam domaći kečap dok se ne dobije željena gustina, sipam dobro u oprane i posušene tegle flaše.

Sterilizujem 10 minuta običan kečap sa muskatnim oraščićem i karanfilićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: