Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ljutenica sa tikvicama

Ljutenica sa tikvicama

A.KundevaA.Kundeva
Šegrt
451060
Ljutenica sa tikvicama
Fotografije: A.Kundeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
8
"Nabrojane količine su za oko 7-8 teglica od 300-330 ml ukusne ljutenice od tikvica, koju treba da probate ove godine"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • crvene paprike - 1 kg
  • paradajz sok - 1 kg
  • šargarepa - 300 g
  • luk - 100 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 2 kašike
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice, šargarepe, luk i peršun se seku na sitno i stavljaju se u posudu za pečenje u rerni, da se peku sa folijom.

Paprike se peku, ljušte se i seku, nakon čega se dodaju u drugo povrće.

Meša se s vremena na vreme.

Kuvaju se oko 1 sat, nakon čega se izvadi i pasira.

Dodaje se sok od paradajza i kuva se još 30 minuta bez folije, dodaju se začini po ukusu u ukusnu ljutenicu.

Sipa se u tegle i ljutenica sa tikvicama se steriliše 10 minuta.

Nabrojane količine su za oko 7-8 teglica od 300-330 ml.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: