Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Grčki koh sa đumbirom

Grčki koh sa đumbirom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Grčki koh sa đumbirom
Fotografije: Anika Voit
1 / 4
25/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Neverovatan miris, nežan ukus i mnogo svežine - to možete očekivati od grčkog koha sa pomorandžom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 komada
  • griz - 1.5 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • pomorandže - 1 šolja sok od sveže pomorandže
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 3 šolje
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć miksera umutite jaja sa šećerom.

Dobićete gustu, mekanu smesu koja će se skoro udvostručiti. Sipajte pod uglom i sveže isceđen sok od pomorandže.

U posebnoj posudi pomešajte sve suve sastojke - brašno, prašak za pecivo i griz. Lepo promešajte.

Počnite da dodajete suve sastojke u smesu od jaja. Dodajte po male porcije, mešajte pažljivo da ne spadne obim od umućenih jaja.

Uzmite pleh u kojem ćete peći grčki kolač. Dno namažite sa malo masalca i ulja. Varijanta je da obložite papirom za pečenje.

Sipajte smesu i stavite u pretodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Koh je gotov nakon oko 30-40 minuta. Izvadite i ostavite sa strane da se ohladi.

Za to vreme napravite sirup. Pomešajte vodu sa šećerom i kesicom vanile. Stavite na vatru i čim počne da vri isključite, ostavite još 10 minuta na toploj ringli. Često mešajte.

Hladan koh isecite oštrim nožem na komde. Prelijte vrelim šećerom sirupom i ostavite na sat vremena da se dobro natopi.

Prilikom serviranja pospite grčki koh pomorandžom sa kokosovim brašnom ili kriškom pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: