Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Pečena bundeva sa đumbirom i medom

Pečena bundeva sa đumbirom i medom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
862713825
Pečena bundeva sa đumbirom i medom
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 2
26/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Jedite ukusnu i zdravu pečenu bundevu, koja će vam dati mnogo vlakana i vitamina."

Potrebni sastojci

  • bundeva violina - 1 komad mala
  • koren đumbira - 1 komad
  • med - 5 supenih kašika
  • orasi - 1/2 šolje
  • cimet - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistite od semenki, isecite na krupnije komade sa korom.

Na svako parče bundeve stavite rendani đumbir.

Pecite bundevu u umerenoj rerni 40 minuta.

Neposredno pre serviranja na svako pečeno parče stavite cimet, i orahe i med zapečene na suvom tiganju.

Da biste sačuvala njegova koisna svojstva, med ne treba da se termički obrađuje.

Jedite ukusnu i zdravu pečenu bundevu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: