Način pripreme
Zamešamo smesu za kolač sledećim redom: prvo jaja, posle kiselo mleko sa sodom, smeđi šećer, ulje, vanila, kakao i čokolada (nalomljena na male parčiće) i na kraju kukuruzni griz i fino brašno, kao i integralno brašno.
Sipamo smesu u posudu za pečenje, prethodno namazanu uljem i posutu kukuruznim grizom. Pečemo na 180 stepeni oko pola sata.
Dok se peče čokoladni kolač spremamo krem. Skuvamo kačamak kremaste gustine i nakon što je gotov zasladimo ga šećerom u prahu.
Sečemo ispečeni kolač na ravnomerne parčiće kao za tortu. Mažemo obilno svako parče sa svih strana i posipamo čokoladnim parčićima (ili kakao zrnima).
Sjajan sočan čokoladni kolač sa kukuruznim grizom interesantnog izgleda - spolja žute boje, a unutra - čokoladne boje.
Šareno, veselo i najvažnije - ukusno!