Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pohovane tikvice sa kukuruznim grizom

Pohovane tikvice sa kukuruznim grizom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Pohovane tikvice sa kukuruznim grizom
Fotografije: Mariana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Za savršenu hrskavu koricu koristite kukuruzni griz, posle ćete nam zahvaliti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • griz - 1 šolja, kukuruzni
  • so
  • biber
  • ulje - kukuruzno, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečem tikvice na kolutove, debele dva centimetra. Stavljam ih u posudu i solim blago. Ostavljam ih sa strane 10 minuta da se ocede.

U plitku posudu stavljam kukuruzni griz i valjam sa obe strane svaku tikvicu. Zagrevam u tiganju kukuruzno ulje.

Ređam šajbne jednu do druge i pržim ih. Tako i sa ostalima, dok se ne potroše. Ređam ih na kuhinjski ubrus da se ocede.

Nakon toga poređam sve pržene tikvice u tanjir, solim blago po ukusu, stavljam i biber po ukusu. Nek vam je slatko! Jedemo sa jogurtom i salatom kao lagani ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: