Način pripreme
Za smesu: U dublju posudu usuti pšenični griz, brašno, dodati šećer, prašak za pecivo i izmešati.
Jabuke oljuštiti j narendati.
Pleh srednjih dimenzija premazati uljem i posuti brašnom. Rasporediti trećinu smese od suvih sastojaka (brašna, praška za pecivo, pšeničnog griza i šećera).
Preko rasporediti polovinu rendanih jabuka, zatim red suvih sastojaka, pa naneti drugu polovinu rendanih jabuka. Završiti redom suvih sastojaka. Preko narendati margarin.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Napomena: Brašno, šećer i pšenični griz meriti čašom od 2 dl.
Ukoliko želite posnu varijantu, koristite postan margarin.