Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom

Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
29/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
"I baš kada mislite da nemamo čime da vas iznenadimo, serviramo lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom - gotivno, zar ne"

Potrebni sastojci

  • linsnato testo - 500 g
  • luk - 5 glavica
  • praziluk - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • biber
  • ulje - 1 kašika
  • so
  • jaje - 1 komad
  • plavi sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo sa sobne temperature se iseče na kvadrate od po 12x12 cm.

U sredini se izbuše nožem nekoliko puta, da se ne nadignu i da nadev ostane na njima.

Nadev se sprema ranije, da se dobro ohladi pre nego što se stavi na sredinu kvadrata. On se sprema od sitno isčenog crnog luka i praziluka.

Luk se dinsta dok se ne zarumeni u maslacu. Dodaje se balsamiko sirće i ostavlja se 3-4 minuta da provri.

Sklanja se sa vatre i dodaje se med, koji se meša dok ne postane homogen sa lukom. Začinjava se solju i biberom po ukusu.

Od ohlađenog nadeva se stavlja po jedna kašika u sredinu kvadrata, odozgo se dodaje narendan plavi sir.

Sa strane nadeva preko lisnatih pogačica mažem umućenim žumancem i uljem. Peku se na 200 stepeni dok se ne zarumene.

Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom su gotove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: