Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od karamelizovanih jabuka i pavlake

Krem od karamelizovanih jabuka i pavlake

Krem od karamelizovanih jabuka i pavlake
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jabuka je carica voća i može da se nađe kod nas tokom cele godine, tako da nemate opravdanje da ne spremite ovaj desert bar jednom"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada
  • šećer - 40 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sok od limuna - 2 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke, isecite ih na parčiće. Stavite ih u tiganj na slabu vatru zajedno sa šećerom i sokom od limuna. Dodajte vanilin šećer i malo cimeta.

Karamelizujte ih oko 10 minuta, odnosno dok se ne dobije lepa karamel boja i dok parčići jabike dobro ne omekšaju.

Stavite u blender pola karamelizovanih jabuka i pasirajte ih. Umutite pavlaku u čvrst sneg.

U čašu stavite jedan sloj karamelizovane jabuke, dodajte jedno sloj pasiranih i odozgo stavite pavlaku.

Pospite parčićima karamelizovanih jabuka i sa malo cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: