Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mlečni krem od jabuka

Mlečni krem od jabuka

DilyanaDilyana
Početnik
31
Mlečni krem od jabuka
Fotografije: Dilyana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
7
"Koliko i da je ukusno glavno jelo, mi ćemo uvek čuvati mesto za desert, kad je u pitanju mlečni krem od jabuka"

Potrebni sastojci

  • za jabuke
  • jabuke - 500 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • voda - 1 šolja
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1/2 šolje
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • poslastičarska pavlaka - 150 ml, tečna, za mućenje
  • belanca - 2 komada
  • šećer u prahu - 70 g
  • orasi - 100 g, mleveni
  • keks - 1 pakovanje, obični, čajni
  • želatin - 1 komad
  • voda - 60 ml
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštene, očišćene i isečene jabuke pospite šećerom i stavite u pleh, nakon toga prelijte vodom. Pecite dok ne omekšaju, oko 15 minuta. Nakon toga ispasirajte da dobijete pire.

200 ml od mleka umutite sa žumancima i brašnom i procedite kroz sito, da nema grudvica.

Preostalo mleko stavite zajedno sa šećerom i lagano dodajte mlečnu kašu. Mešajte energično dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte vanilu. U dobijeni krem dodajte pasirane jabuke.

U drugoj posudi umutite belanca na sneg i dodajte šećer u prahu. Umutite slatku pavlaku, koja se dodaje u sneg od belanaca.

Na pari rastopite želatin, prethodno rastvoren u vodi.

Rastopljeni želatin dodajte u belanca na sneg i pavlaku. Ovu celu smesu dodajte u mlečni krem.

Na dno odgovarajućih posuda izlompite keks i prelijte kremom. Odozo ukrasite mlevenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: