Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa kafom

Panakota sa kafom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k132
Panakota sa kafom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
31/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Šta ćete reći za jednu panakotu sa ukusom kafe? Jedno pravo savršenstvo u čaši"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 ml, zaslađena
  • espreso - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • želatin - 10 g
  • šećer - 3 kašike
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudici sa hladnom vodom natopite želatin da omekša.

U malu šerpu sipajte pavlaku, kafu i sveže mleko. Dodajte tri kašike šećera i jednu kesicu vanile.

Stavite posudu na ringlu i zagrejte do tačke ključanja. Sklonite šerpu sa vatre, dodajte omekšali želatin. Mešajte energično dok se potpuno ne rastopi.

Sipajte krem u odgovarajuće posudice ili čaše. Ostavite ih na hladnom, a nakon što se ohlade stavite u frižider dok se panakota ne želira dobro.

Pri serviranju pospite kakaom ili cimetom!

Nek vam je slatko!

Panakota sa kafom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: