Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Rendani kolač sa maslacem i bundevom

Rendani kolač sa maslacem i bundevom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Rendani kolač sa maslacem i bundevom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
01/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ako je kolač, nek je narendan, sa maslacem i bundevom - to je kombinacija od koje nikada nećemo odustati"

Potrebni sastojci

  • maslac - 220 g, hladan
  • brašno - 400 g, belo
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • voda - 1 kašiika, hladna (samo ako je neophodno)
  • bundeva - 400 g
  • ulje - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • koncentrat limuna - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite maslac na kocke. Dodajte ga u brašno. Razbijte jaja, dodajte so i šećer u prahi. Zamesite testo.

Ako imate potrebu dodajte kašiku hladne vode. Stavite testo u najlon kesu i stavite ga u frižider.

Oljuštite bundevu i narendajte je. Dinstajte je oko 4-5 minuta, zajedno sa šećerom i uljem. Ohladite bundevu, dodajte cimet i aromu limuna.

Postavite dno posude sa prstenom koji se skida papirom za pečenje. Ohlađeno testo podelite na dva dela.

Narendajte jedan deo po dnu, rasporedite nadev od bundeve i završite narendanim maslac testom.

Ispecite kolač sa bundevom na 200 stepeni dok ne dobije ružičastu preplanulost.

Gotov kolač sa maslacem ohladite i pažljivo odstranite presten.

Pospite rendani kolač sa maslacem i bundevom šećerom u prahu, pospite i servirajte.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: