Način pripreme
Ovaj čudesni kolač sa bundevom i maskarponeom je od onih kolača koji se priremaju veoma brzo, nije im potrebno specijalno umeće, tehnike i praćenje.
Veoma je ukusan i nežan, dostojan svake praznične trpeze, kao i u sasvim običnim slučajevima kada nemamo vremena, a želimo da jedemo slatko.
Ako ima secka, dobro je jer prosto treba da stavite sve sastojke unutra i da mutite na maksimalnoj brzini. Na taj način, osim što se bundeva samelje savršeno, samelju se i svi sastojci.
Običnim štapnim mikserom je takođe varijanta - stavite u posudu sve sastojke (kuvana bundeva treba da bude u komadima) i pasirajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Probajte i ako želite dodajte još šećera.
Sipajte u pleh ili kalup - šta god imate u zavisnosti od količine smese. Ja pečem u običnoj okrugloj posudi sa dnom koje se skida, prečnika 22 cm. Može i veća, ali će kolač biti tanji. Obložite papirom za pečenje da smesa ne izađe jer je retka.
Pleh stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite na niskoj rešetki, tako da neće potamneti odozgo. Ako se to desi, možete staviti parče aluminijumske folije, da zaštitite da ne izgori.
Kolač sa bundevom je gotov kada se stegne u rerni, dobije zlatnu lepu boju i čim probodete štapićem, a on izađe čist. Možete podići rešetku pred kraj pečenja.
Ostavite kolač sa bundevom i maskarponeom da se ohladi, namažite slatkom i isecite na porcije.
Neka vam je slatko!