Način pripreme
Oljuštite i isecite bundevu na parčiće. Stavite ih u šerpu i sipajte hladnu vodu, pospite prstohvatom soli i stavite na ringlu da provri, kuvajte oko 15 minuta, procedite i ostavite da se hladi.
Sipajte mleko u šerpu sa debelim dnom i dodajte šećer, stavite na ringlu i pre nego što provri sipajte griz, kuvajte dok se ne zgusne, a pred kraj kuvanja dodajte vanilu.
Stavite proceđenu bundevu u blender i pasirajte u pire. Sipajte pire u krem od griza i mešajte u ujednačenu smesu.
U posudi umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, mešajte dok ne postane ujednačeno i dodajte u etapama u krem od bundeve uz neprestano mućenje mikserom.
Namažite posudu za pečenje maslacem i sipajte smesu u nju, stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Izvadite kolač i pospite šećerom u prahu, servirajte ohlađen.