Način pripreme
Isecite jagnjetinu i začinite solju, biberom i alevom paprikom.
Spremite metalnu posudu za pečenje u kojoj ćete peći jagnjetinu. Unutra dodajte isečen mladi luk i izdinstajte ga u malo ulja i vode, direktno u posudi za pečenje.
Dodajte očišćne pečurke, koje ste isekli, promešajte i sipajte opran pirinač sa šoljom vode. Mešajte dok se tečnost ne upije.
Dodajte so po ukusu, isečene začine i pasiran paradajz.
Blago promešajte, dolikte dve i po šolje vode i poređajte parčiće jagnjetine.
Pokrijte jagnjetinu sa pirinčem aluminijumskom folijom ili poklopcem.
Stavite jagnjetinu u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni oko 90 minuta.
Na kraju kuvanja sklonite foliju i dodatno ispecite pečenu jagnjetinu sa pirinčem i spanaćem dok ne dobije prijatnu preplanulost.