Način pripreme
Operemo dobro jagnjeću plećku i nakon toga formiramo džep tako što odlepljujemo rukom kožu ili se pomažemo nožem. Solimo plećku kako spolja tako i iznutra i ostavljamo sa strane.
Pripremamo nadev tako što na krupno sečemo mladi luk i spanać. U zagrejanom ulju ih pržimo, dodajemo i pirinač.
Dodajemo alevu papriku, nalivamo malo vode i ostavljamo na ringli na kratko. Nakon što pirinač upije vodu, sklanjamo.
Sve to punimo u džep i ušivamo ga ili jednostavno koristimo štapiće za ražnić. Stavljamo u posudu za pečenje.
Namažemo plećku maslinovim uljem i posipamo alevom paprikom i nanom. Dodajemo i vodu, nakon toga stavljamo u rernu, ali pre toga uvijamo folijom.
Prvih sat vremena pečemo na 200 stepeni, a nakon toga smanjujemo rernu na 180 stepeni. Proveravamo viljuškom, čim viljuška ulazi bez problema znači da je gotovo.
Sklanjamo foliju i zapečemo deset minuta da se dobije korica.