Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina sa spanaćem i pirinčem

Jagnjetina sa spanaćem i pirinčem

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Jagnjetina sa spanaćem i pirinčem
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Mekana jagnjetina, svež spanać i pirinač - zvuči kao kulinarska fantazija"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g
  • spanać 300 - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • pirinač - 1 šolja
  • belo vino - 50 ml
  • so
  • biber
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 2 - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se iseče na veće komade i kuva sa nekoliko zrna pimenta i lovorovim listom. Kada je meso skoro gotovo, izvadite ga, ocedite, sačuvajte vodu u kojoj se kuvalo.

Crni luk se očisti, sitno isecka i proprži na malo masnoće. Začinite biberom, promešajte i ostavite da se krčka.

Dodajte pirinač, mešajte nekoliko minuta. Dodajte vino i 2 šolje vode u kojoj se kuvalo meso. Pirinač se ostavi da kratko nabubri.

Spanać se očisti i iseče na trakice. Sitno iseckajte mladi luk. Dodajte u pirinač, promešajte. Sklonite sa vatre.

Meso se dodaje u smesu, promeša se i sipa u malo nauljeni pleh. Začinite sa malo soli, alevom paprikom, dodajte lovorov list i zrna pimenta.

Po potrebi dolijte malo vode od kuvanja jagnjetine. Jagnjetinu sa pirinčem pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do spremnosti (voda mora da ispari).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: