Način pripreme
Jagnjetina se iseče na veće komade i kuva sa nekoliko zrna pimenta i lovorovim listom. Kada je meso skoro gotovo, izvadite ga, ocedite, sačuvajte vodu u kojoj se kuvalo.
Crni luk se očisti, sitno isecka i proprži na malo masnoće. Začinite biberom, promešajte i ostavite da se krčka.
Dodajte pirinač, mešajte nekoliko minuta. Dodajte vino i 2 šolje vode u kojoj se kuvalo meso. Pirinač se ostavi da kratko nabubri.
Spanać se očisti i iseče na trakice. Sitno iseckajte mladi luk. Dodajte u pirinač, promešajte. Sklonite sa vatre.
Meso se dodaje u smesu, promeša se i sipa u malo nauljeni pleh. Začinite sa malo soli, alevom paprikom, dodajte lovorov list i zrna pimenta.
Po potrebi dolijte malo vode od kuvanja jagnjetine. Jagnjetinu sa pirinčem pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do spremnosti (voda mora da ispari).