Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Glaziran kolač sa prirodnom čokoladom sa lešnikom

Glaziran kolač sa prirodnom čokoladom sa lešnikom

Glaziran kolač sa prirodnom čokoladom sa lešnikom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Današnji izazov je veliki i čokoladan. Zasucite rukave za ovaj jednostavan čokoladni kolač sa aromom lešnika"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • čokolada - 100 g, narendana, prirodna čokolada sa lešnicima
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 1/2 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • za glazuru
  • čokolada - 200 g, prirodna, sa lešnicima
  • ulje - 3 kašike
  • kora limuna - od 1 limuna
  • bela čokolada - nekoliko štangli
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo veoma temeljno jaja dodajući u njih i šećer u prahu. Stavljamo kiselo mleko i ostale sastojke i mešamo dobro.

Postavljamo dno posude papirom i sipamo smesu. Pečemo na 150 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadimo kolač. Istopimo čokoladu sa uljem na pari i prelivamo gotovo pecivo.

Posipamo narendanom korom limuna i ukrašavamo parčićima bele čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: