Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Stene»Embe - slatke šišarkice

Embe - slatke šišarkice

MonikaMonika
Šegrt
26938
Embe - slatke šišarkice1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Da li slučajno znate gde raste ovo drvo koje rađa tako ukusne slatke šišarkice?"

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g, ili margarin
  • susam - 150 g
  • šećer - 7 kašika
  • pahuljice - 850 g, coco pops (u malim granulama)
  • kakao - 3 kašike
  • crna čokolada - 150 g
  • med - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu se sipaju semenke susama i zapeku se dok blago ne potamne, pri čemu se meša neprestano. Nakon toga stavljamo sve ostale sastojke (margarin, šećer, med, čokoladu, kakao) sa izuzetkom pahuljica. Dobro se sve promeša, pazeći da se istopi čokolada. Nakon što se dobije homogena smesa premeštamo u odgovarjuću duboku posudu.

Pahuljice se dodaju u smesu i sve se meša veoma dobro pazeći da se ne izmrve pahuljice. Ovde nam je potrebna ručna cediljka za limun, okrećemo poklopac sa donje strane, gde ćemo videti šupljinu, uzimamo kašiku i punimo rupu i sredini.

Nakon toga nam je potreban veliki poslužavnik ili posuda, kalup se lupa energično jakim zamahom na ravnu površinu. Na taj način se radi i sa preostalom smesom, kad je gotova stavlja se u frižider i tamo stoji jednu noć da se slatke šišarkice stegnu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: