Način pripreme
U malu šerpu se sipaju semenke susama i zapeku se dok blago ne potamne, pri čemu se meša neprestano. Nakon toga stavljamo sve ostale sastojke (margarin, šećer, med, čokoladu, kakao) sa izuzetkom pahuljica. Dobro se sve promeša, pazeći da se istopi čokolada. Nakon što se dobije homogena smesa premeštamo u odgovarjuću duboku posudu.
Pahuljice se dodaju u smesu i sve se meša veoma dobro pazeći da se ne izmrve pahuljice. Ovde nam je potrebna ručna cediljka za limun, okrećemo poklopac sa donje strane, gde ćemo videti šupljinu, uzimamo kašiku i punimo rupu i sredini.
Nakon toga nam je potreban veliki poslužavnik ili posuda, kalup se lupa energično jakim zamahom na ravnu površinu. Na taj način se radi i sa preostalom smesom, kad je gotova stavlja se u frižider i tamo stoji jednu noć da se slatke šišarkice stegnu.
Prijatno!