bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečeno Povrće»Raznobojno povrće u rerni

Raznobojno povrće u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Raznobojno povrće u rerni
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 7
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
"Jedno sjajno jelo od povrća, pogodno kako za vegetarijanski ručak, tako i za garnirung uz ribu ili meso"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na krupne parčiće sve povrće, a beli luk ostavite u čenovima neoljušten.

Stavite ih zajedno u duboku posudu odvajajući batat za kasnije.

Začinite povrće obilno začinima i dobro promešajte.

Na kraju prelijte uljem ili maslinovim uljem po ukusu, imajući u vidu da je patlidžan ukusniji sa više masnoće.

Promešajte dobro da se masnoća rasporedi ravnomerno i stavite poklopac uli foliju na posudu za pečenje.

Ne stavljajte vodu, jer će povrće pustiti, a cilj je da ga pečemo, a ne da ga kuvamo.

Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, nakon toga dodajte i batat u ostalo povrće.

Pecite još oko 20 minuta, pod folijom (ili poklopcem) dok s vremena na vreme dobro mešate povrće.

Posle sklonite foliju i dopecite dok povrće u rerni ne dobije prijatnu preplanulost.

Ovo jelo od povrća je predivna vegetarijanska večera, ali je i idealan garnirung za meso ili ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: