Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta od krompir pirea i mlevenog mesa

Slana torta od krompir pirea i mlevenog mesa

ažurirano:
Veselin SlavovVeselin Slavov
Početnik
214
Slana torta od krompir pirea i mlevenog mesa
Fotografije: Veselin Slavov
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Vreme je da unesete malo raznovrsnosti u pripremu krompira i mesa - ovo nećete pripremati svaki dan, ali vredi da probte slanu tortu od krompir pirea i mlevenog mesa"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 3 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 250 g
  • paradajz pire - 3 ili 4 kašike
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - oko 150/200 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • peršun
  • muskatni oraščić
  • bugarski luk
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krompir pire sa maslacem, mlekom, solju, biberom i malo muskatnog oraščića.

Kada sve dobro izgnječite i dobro oblikujete, dodajte jedno jaje, promešajte, pa dodajte oko 200g narendanog kačkavalja.

Za to vreme upržite 3 glavice luka sa 3 čena belog luka i 500 g mlevenog mesa.

Kada luk omekša i mleveno meso bude dinstano, dodajte so, alevu papriku, biber, miks zelenih začina (samardala), prstohvat šećera i 3-4 kašike paradajz pirea, pa ostavite da se sve krčka određeno vreme.

U nauljeni kalup za tortu stavite red pirea, mleveno meso i ponovo pire.

Napravite dekoraciju slane torte odozgo uz pomoć viljuške.

Zapecite slanu tortu od krompir pirea i mlevenog mesa dok se ne stvori zlatna korica u prethodno zgrejanoj rerni na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: