Način pripreme
U posebnoj posudici se izrendaju na krupno rende kačkavalj, krompir i 5 komada jaja. Šesto jaje se ostavlja za ukras.
Majonez se pomeša sa kiselim mlekom.
Na odgovarajući poslužavnik se stavlja prsten veličine 22 centimetra.
Na dno se stavlja 1/3 krompira. Na njih se stavljaju 3 supene kašike mlečne smese.
Sledi 1/3 kačkavalja i 1/3 jaja. Pokrivaju se sa 3 supene kašike mlečne smese. Izmrvi se sir.
Ponovo je red na krompir, mlečnu smesu, kačkavalj i jaja.
Ređaju se tri sloja tako što se završava krompirom, koji se premazuje mlečnom smesom.
Ukusna slana torta se stavlja u frižider na 3-4 sata.
Vadi se iz prstena i ukrašava se po vašoj želji.
Prijatno sa ovom unikatnom slanom krompir tortom!