Način pripreme
Isečemo jednu glavicu luka, zelenu i crvenu papriku na kocke.
U zagrejan tiganj ih stavljamo dok ne omekšaju, nakon čega dodajemo melveno meso na laganiju vatru i neprestano mešamo.
Začinjavamo solju po ukusu, biberom, kurkumom, čilijem u prahu i kuvamo dok ne bude gotovo.
Salsu spremamo tako što isečemo paradajz i luk na kocke, a peršun i ljutu papriku - na sitno. Dodajemo limun, cedeći sok bez semenki i so po ukusu.
Mlečni sosom pravimo mešajući kiselo mleko i pavlaku u posudici i u njih dodajemo krastavac koji je isečen na rende. So po ukusu. Mešamo i stavljamo malo u frižider da se stegne. Zelenu salatu (ajsberg) isečemo na trake.
Sve nam je spremno i počinjemo da sklapamo. Preko svake burito lepinje stavljamo malo isečene zelene salata, nakon čega dodajemo mleveno meso pomešano sa povrćem, odozgo stavljamo salsu i na kraju mlečni sos. I vaš burito je gotov.
Prijatno!