Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Burito»Domaći burito sa salsom i mlečnim sosom

Domaći burito sa salsom i mlečnim sosom

MartinMartin
Šegrt
111106
Domaći burito sa salsom i mlečnim sosom
Fotografije: Martin
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ništa se ne čudite dođite da zajedno probamo ovaj ukusni domaći burito koji svako može da spremi"

Potrebni sastojci

  • pljosnate lepinje - 8 komada, za burito
  • zelena salata - 6 - 7 listova, ajsberg
  • mleveno meso - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • čili - u prahu
  • kurkuma
  • biber
  • Za salsu
  • paradajz - 2 komada
  • ljuta paprika - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 vezica
  • so - po ukusu
  • Za mlečni sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • krastavac - polovina
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jednu glavicu luka, zelenu i crvenu papriku na kocke.

U zagrejan tiganj ih stavljamo dok ne omekšaju, nakon čega dodajemo melveno meso na laganiju vatru i neprestano mešamo.

Začinjavamo solju po ukusu, biberom, kurkumom, čilijem u prahu i kuvamo dok ne bude gotovo.

Salsu spremamo tako što isečemo paradajz i luk na kocke, a peršun i ljutu papriku - na sitno. Dodajemo limun, cedeći sok bez semenki i so po ukusu.

Mlečni sosom pravimo mešajući kiselo mleko i pavlaku u posudici i u njih dodajemo krastavac koji je isečen na rende. So po ukusu. Mešamo i stavljamo malo u frižider da se stegne. Zelenu salatu (ajsberg) isečemo na trake.

Sve nam je spremno i počinjemo da sklapamo. Preko svake burito lepinje stavljamo malo isečene zelene salata, nakon čega dodajemo mleveno meso pomešano sa povrćem, odozgo stavljamo salsu i na kraju mlečni sos. I vaš burito je gotov.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: