Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovana kopriva sa mlečnim sosom

Pohovana kopriva sa mlečnim sosom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Pohovana kopriva sa mlečnim sosom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
02/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Poslužite pohovanu koprivu sa mlečnim sosom kao meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • kopriva - sveži vrhići
  • Za pohovanje
  • brašno - 1 šoljica, pšenično + 2 supene kašike, od leblebija
  • kukuruzno brašno - za uvaljati
  • jaja - 4 komada
  • pivo - 1 šoljica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zalijte vrhiće koprive hladnom vodom i ostavite ih sa strane na otprilike 60 minuta.

Nakon toga ih isperite nekoliko puta i ostavite ih da se dobro ocede.

Za pohovanje umutite jaja u penu i začinite ih solju i crnim biberom.

Dodajte hladno pivo i obe vrste brašna - dobro ih umutite.

Umočite sve strukove u smesu i zatim ih uvaljajte u kukuruzno brašno.

Poređajte ih u veliku tepsiju na papir za pečenje i pospite s malo masnoće.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C.

Poslužite ih sa mlečnim sosom kao meze uz pivo.

Pohovana kopriva sa mlečnim sosom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: