Način pripreme
1. Operite jagnjeća rebra, prelijte ih sa puno vode tako da ih pokrije najmanje tri prsta iznad i skuvajte ih. Ako na njima nema puno masnoće, u vodu možete da stavite kašiku - dve ulja, a za bogatiji bujon možete ubaciti celo ili prepolovljeno povrće koje imate - praziluk, luk, šargarepu, paškanat, repu .
Obavezno uklonite penu koja se stvori na površini nakon što voda proključa.
2. Luk sitno iseckajte i pržite na maslacu sa uljem i prstohvatom soli dok ne omekša.
3. Sipajte pirinač, prethodno opran u nekoliko voda da isperete skrob. Mešajte da se proprži i postane kristalno proziran i začinite sa još soli, začinima i sušenim povrćem u prahu ili sitnim granulama.
4. Rasporedite sloj pirinča sa lukom i stavite jagnjeća rebra preko njega. Procedite bujon od kuvane jagnjetine i sipajte u pleh onoliko koliko zahteva proporcija vrste pirinča koji koristite, približno 3: 1.
5. Stavite jagnjeća rebra sa pirinčem u zagrejanu rernu na 200 ° C i pecite dok tečnost ne nestane i dok pirinač ne omekša - 25-30 minuta.
Kada je jelo gotovo, umotajte krpom ili folijom na oko 10 minuta pre nego što poslužite topla rebra mladog jagnjeta sa pirinčem i lukom.
Prijatno!