Način pripreme
U šerpu stavite komade jarećeg mesa i sipajte više vode. Ostavite da provri i skidajte penu. Kada prestane da se peni, skinite sa vatre.
U drugoj šerpi zagrejte ulje i dodajte sitno naseckani luk. Upržite ga za kratko. Dodajte malo od bujona u kome ste kuvali jaretinu, samo da prekrije luk.
Kada luk omekša, a voda skoro ispari, dodajte alevu papriku, lagano upržite (pazite da ne pregori aleva paprika) i stavite meso.
Dolijte proceđeni bujon, stavite poklopac i kuvajte na slaboj vatri oko sat i po do dva, dok meso ne bude gotovo (treba da se odvaja od kostiju).
Tada dodajte na kocke nasečeni krompir, so i nanu po ukusu.
Kada krompir bude kuvan, skinite sa vatre (oko 15-20 minuta).
Poslužite toplo. Meso se odvaja od kostiju veoma lako i veoma je ukusno!