Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca sa krompirom i pirinčem

Rebarca sa krompirom i pirinčem

Rebarca sa krompirom i pirinčem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusna janija od rebaraca sa krompirom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g (isečena na sitno)
  • luk - 1 komad
  • paprika - 1/2 komada, crvena
  • ulje - 40 g
  • paradajz pire - 80 g
  • belo vino - 80 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • krompir - 700 g
  • so
  • biber
  • kumin - 1/2 kašičice
  • pirinač - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite rebarca i ispržite ih u šerpi. Dodajte luk i papriku, isečene na sitno.

Zapržite pet minuta i stavite paradajz pire.

Sačekajte malo i sipajte vino. Nakon što ispari alkohol, dodajte krompir, sipajte vodu i stavite začine.

Kuvajte ukusna rebarca na srednjoj ringli dok meso ne bude gotovo, a 10-15 minuta pre nego što isključite dodajte pirinač.

Servirajte svinjska rebarca sa krompirom dok su još topla u dubokom tanjiru.

Rebarca sa krompirom i pirinčem servirajte sa odgovarajućim garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: