Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca sa spanaćem i pirinčem

Rebarca sa spanaćem i pirinčem

Rebarca sa spanaćem i pirinčem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Pratite korake u spremanju rebaraca sa spanaćem i garantujemo da će rezultat biti sjajan"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 300 g, isečena na male parčiće
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • leblebije - 1/2 šolje, skuvane
  • povrće - 1 šolja, zamrznut miks (boranija, pasulj, smiljanski pasulj)
  • spanać - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • paprika - 1/2 komada, crvena
  • so
  • šafran
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 200 g
  • luk - 1/4 komada
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • cimet - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite spanać, operite i isecite na male parčiće.

Stavite mleveno meso u posudu zajedno sa lukom i belim lukom, isečenim na sitno.

Dodajte začine i zamesite mleveno meso. Oblikujte male loptice i izdvojte.

Uključite ringlu i stavite posudu za paelju. Sipajte maslinovo ulje i ispržite rebarca dok ne postanu zlatasta. Izvucite ih na krajeva i u sredinu stavite ćuftice.

Čim se i one zaprže da budu zlataste dodajte povrće (zamrznuto povrće, papriku na trake, spanać i leblebije). Pržite dok ne omekšaju.

Dodajte paradajz, prethodno narendan i izgnječite beli luk. Sačekajte nekoliko minuta i sipajte vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Posolite i smanjite ringlu.

Kuvajte dok meso ne bude gotovo. Sipajte vodu, ako je uvrela. Stavite šafran i pirinač. Nemojte pojačavati, ostavite da se krčka na niskom stepenu dok voda potpuno ne uvri i dok se pirinač ne skuva.

Isključite ringlu u zatvorite posudu poklopcem. Ostavite tako oko 5 minuta.

Servirajte rebarca sa spanaćem u dubokim tanjirima i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: