Način pripreme
Očistite spanać, operite i isecite na male parčiće.
Stavite mleveno meso u posudu zajedno sa lukom i belim lukom, isečenim na sitno.
Dodajte začine i zamesite mleveno meso. Oblikujte male loptice i izdvojte.
Uključite ringlu i stavite posudu za paelju. Sipajte maslinovo ulje i ispržite rebarca dok ne postanu zlatasta. Izvucite ih na krajeva i u sredinu stavite ćuftice.
Čim se i one zaprže da budu zlataste dodajte povrće (zamrznuto povrće, papriku na trake, spanać i leblebije). Pržite dok ne omekšaju.
Dodajte paradajz, prethodno narendan i izgnječite beli luk. Sačekajte nekoliko minuta i sipajte vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Posolite i smanjite ringlu.
Kuvajte dok meso ne bude gotovo. Sipajte vodu, ako je uvrela. Stavite šafran i pirinač. Nemojte pojačavati, ostavite da se krčka na niskom stepenu dok voda potpuno ne uvri i dok se pirinač ne skuva.
Isključite ringlu u zatvorite posudu poklopcem. Ostavite tako oko 5 minuta.
Servirajte rebarca sa spanaćem u dubokim tanjirima i prijatno!