Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa hrskavom koricom i sosom od citrusa

Pileći bataci sa hrskavom koricom i sosom od citrusa

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Pileći bataci sa hrskavom koricom i sosom od citrusa
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Kada je nešto toliko jednostavno za spremanje i toliko ukusno - jednostavno nema šanse - morate da ga spremite"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • majčina dušica - 2 - 3 prstohvata, sušena
  • voda - 1/2 šolje
  • pileći bataci - 1 kocka
  • limun - 1 komad, mali
  • biber - 1/4 kašičice, sveže mleveni
  • maslac - 1 - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U keramičku posudu za pečenje ili staklenu vatrostalnu se sipa polovina kocke bujona.

Pileći bitaci se operu i osuše, stavljaju se u posudu za pečenje. Odozgo se posipa preostalom kockom bujona.

U kraj se stavljaju neoljušteni čenovi belog luka, isečen limun na krupne parčiće.

Posipa se majčinom dušicom i sveže mlevenim biberom, sipa se voda i stavlja se maslac.

So se ne stavlja, jer u kocki bujona ima dovoljno.

Posuda za pečenje se stavlja u hladnu rerni i uključuje se na 220 stepeni. Peče se oko 35-40 minuta. Dobija se neverovatno ukusan sos.

Servirajte sa salatom po izboru.

Pileći bataci sa hrskavom koricom i sosom od citrusa su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: