Način pripreme
U duboku posudu sipajte brašno. Dodajte jaja i dobro promešajte. Izrendajte maslac i dodajte ga zajedno sa kiselim mlekom u kojem ste rastvorili sodu. Zamesite meko testo i ostavite u frižideru pokriveno folijom 15 minuta.
U tiganju propržite isečenli luk i pečurke. Luk treba da bude providan. Pileće grudi i krompir isecite na kockice. Začinite solju i biberom.
Izvadite testo i podelite na 2 dela, jedan deo da bude veći. Uzmite veći i razvucite na brašnom posutoj radnoj površini.
Neka bude prečnika većeg od pleha za paj u kojem ćete praviti. Možete koristiti pleh sa dnom koje se skida. Prebacite ga (nemojte mazati dno).
Pritisnite ivice na gore što je mouće zbijenije do gornje ivice. Sipajte nadev.
Uzmite manje testo i razvucite ga. Napravite proreze po njemu da može da diše i prebacite na paj.
Pritisnite ivice dva lista i zalepite. Ako vam je nadev vreo, testo će početi da se rastapa.
Pecite slani paj u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 1 sat.
Pileći paj sa hrskavom koricom je gotov.